ROUW

Poster ROUW Marleen van der Werf

ROUW (GRIEF) is a short film about the perception of life after a personal loss.
An environment in which the natural world becomes a decor to express the unsayable. The film ROUW premiered at the Dutch Film Festival 2022 and was selected for the Gouden Kalf competition.

“Rouw is een hypnotiseren de combinatie van natuurfilm en videokunst.”

The Filmkrant wrote about the film:
“De intrigerendste film is er één waarin de relatie tussen maker en onderwerp heel subtiel is. Rouw (eveneens genomineerd voor een Kalf) is een poëtische beeldenstroom die een reflectie biedt op hoe rouw je perceptie van de wereld verandert. De exacte context van die rouw blijft in nevelen gehuld, maar in alles voel je dat dit een zeer persoonlijke reflectie is van maker Marleen van der Werf. Prachtig gekadreerde shots tonen het Nederlandse kust- en duinlandschap, gehuld in een onheilspellende sluier van mist en stuifsneeuw. En dan breekt de lente aan, die vaak zo simplistisch als symbool van nieuw leven fungeert, maar hier ambivalenter is. Want niet alles dat afstierf in de winter veert terug. En rouw gaat niet zomaar over, maar neemt andere vormen aan.”

Still ROUW Marleen van der Werf zonnebloemAn interview about the film with Marleen van der Werf can be found here:
https://versfilmentv.nl/artikel/1291/soms-was-het-zonnig-maar-voelde-het-alsof-het-regende

Cinemagazine wrote about the film:
“Een yak in de besneeuwde duinen, een timmerboktor die langs een stengel naar beneden in het water kruipt, het is dat er af en toe een vervreemdend kleurenfilter over de beelden zit, anders zouden deze fragmenten zo in een aflevering van BBC Earth of soortgelijke natuurdocumentaires gemonteerd kunnen worden.

Trailer ROUW (GRIEF)

Still ROUW Marleen van der Werf bomen

Project ROUW is made with the support of the Netherlands Film Fund, CoBO, VPRO, NPO, Zinnebeeld and Wild Work Productions.